Rusya Hakkında Genel Bilgiler

rusya bayrağı renkleri



rusya hakkında genel bilgiler



Yukarda verdiğimiz tabloda Rusya hakkında genel bilgilere ulaşabilirsiniz.

Doğu Avrupa ile kuzey Asya'ya yayılmış ve 17,075,400 km²'lik yüzölçümlük topraklarıyla dünyanın en geniş ülkesidir. Nüfus olarak ise sıralamada sekizincidir.

 Rusya hakkında özet genel bilgiler



Rusya Federasyonu toprakları 11 zaman dilimi boyunca uzanır. Bu kadar farklı zaman dilimine yayılabilmiş tek ülkedir.Bunun nedeni diğer ülkelere göre toprak yüzölçümünün fazla olmasıdır. Bu yüzden zaman dilimleri uzantısı 11 dilimdir. Rusya ; dünyanın en geniş topraklarına sahip ülkesi olmasına rağmen topraklarının %72'si boştur.En yüksek yeri ise 5630 m yüksekliğindeki Elbrus (El-Iruz) Dağıdır. En önemli nehirleri Volga ve don nehirleridir. Büyük şehirler genel nehir kıyılarında bulunmaktadır. 

rusya moskova şehri



En büyük şehirleri:   Rusya Hakkında, (sırasıyla) Moskova, Saint Petersburg, Nijni Novgorod , Novosibirsk, , Yekatinburg, Samara, Omsk, Kazan, Çelyabinsk, Rostov-on-Don, Ufa,Volgograd, Perm, Krasnoyarsk, Voronej, Tolyatti, Krasnodar, Ulyanovsk, İjevsk.

Madenler : Dünyanın 2. büyük kömür üreticisi olan Rusya'da çıkarılan diğer yer altı zenginlikleri olarak petrol ve doğalgaz yataklarının yanısıra demir, altın, mika, kurşun, çinko, bakır, grafit, alüminyum ve elmas önemli madenlerdir.Dünya demir rezervinin yaklaşık % 40’ı buradadır.

Rusya Temel ihraç ürünleri: Petrol ve yan ürünleri, doğalgaz, ağaç ürünleri, metaller, kimyasal maddeler, çeșitli endüstri ürünleri. Rusya hakkında genel gaz,(merkezi sistem)
Rusya Temel ithal ürünleri: Çeşitli tüketim ürünleri, makine ve ekipmanlar, şeker, ilaç, tahıl.(Rusya hakkında)

Rusya'da Teknik çalışmalar: Rusya Federasyonu, uzay çalışmalarında ABD ile yarış halindedir. İlk nükleer santralimizi Mersin/Akkuyu 'da kuracaklardır. Kaynak ( Rusya hakkında ) 

Rusya'da Spor : Rusya Federasyonu spor alanında dünyada söz sahibi bir ülkedir. Spora her yıl büyük harcamalar yapılmaktadır.Buz hokeyi,Futbol, voleybol, güreş ve basketbol yaygındır. (kaynak : Rusya hakkında)

Rusya'da Tarım : Rusya topraklarının % 10’una yakın bir bölümü tarıma müsait durumdadır. Mevcut ekili alanlar, çayırlıklar, otlaklar ve meyve-sebze bahçeleri ülkenin ancak % 27’sini örtebilmektedir.

Rusya'da Endüstri : Rusya Federasyonu, sanayisi gelişmiş ülkeler arasında yer alır. Başlıca endüstri alanları çelik, makina, makina aletleri, çimento, kağıt, kimyevî maddeler ve otomobildir.Kürk endüstrisi ülkede bir hayli gelişmiştir. (Rusya hakkında) 

Rusya'da Ormancılık : Ülkenin Avrupa bölümünde çam, köknar ve meşe, Sibirya tarafında sedir, karaçam ve köknar ormanları yer alır. Dünya kereste üretiminin % 20’sine yakın bir bölümü Rusya'ya aittir. (Rusya hakkında) 
Rusya'da Hayvancılık : Rusya’da hayvancılık önemli bir geçim kaynağıdır. Sığır yetiştiriciliği , Küçükbaş hayvan besiciliği ve tavukçuluk yaygın olarak yapılır. Ülkenin Avrupa topraklarında ve batı Sibirya’nın bir bölümünde özellikle sütcülük gelişmiştir.  Başlıca avalanan balıklar Balina, mersinbalığı, berlam, ringa, morina.(Rusya hakkında)

Rus Ordusu : Sovyetlerden sonra 1998 de hız kazanan Rus Ar-Gesi yeni silahlar üretti. Bilhassa Savunma Sistemlerinde dünyada ki en kalite füze sistemini kurdular. Nükleer güçteki füze ve denizaltıları caydırıcı olup  tüm 1 milyon askeri personelden oluşmaktadır. (Rusya hakkında)

Rusya hakkında genel bilgiler bunlardır.



Rusya hakkında genel


web site tasarımı sosyal medya sitesi

0 yorum:

Yorum Gönder

Facebook Sayfamızı Beğenin