Rusça Öğrenmeye Nereden Başlanılmalı?

rusça öğrenme
1- Rusça alfabeyi öğrenin. Hiç zor değil, bunları bir kenara kaydedin ve karşılarına Türkçelerini yazın. Yazarak tekrar yapmaya özen gösterin. Yavaş yavaş aşina olacaksınız.
2- Bir Rusça dilbilgisi kitabı edinin. Piyasaya bakın geniş çaplı olsun, ilk üniteleri alfabe ile başlayıp yavaş ilerleyen cinsten olsun. İngilizce ya da Türkçe dilbilgisi kitabı tercih ederseniz onlardan da piyasada mevcut. Online kitap satış sitelerinden kaynakları bulabilirsiniz.
3- Edindiğiniz dilbilgisi kitabından yavaştan konuları, üniteleri eritmeye başlayın. Sürekli karşınıza yeni kelimeler çıkacak, o kelimeler ile farklı cümleler, hatta paragraf yazmaya çalışın. Doğru ya da yanlış uğraşın yeter.
4- Önemli olan öğrendiğiniz yer yeni konuyu, kelimeyi, yapıyı kullanmayı öğrenmeniz. Rusça günlük konuşmada ortalama 2500-3000 civarı bir kelime kullanılır. Günde 10 kelime öğrenerek 1 yılda bütün bu kelimeler öğrenilir ama kullanmayı öğrenmek daha uzun yıllar alır.
5- Belirli bir aşamaya geldikten sonra yapılacak en iyi şey bol bol çeviri ve konuşma pratiği yapmaktır. Çeviri yaptıkça, kelimeleri kullandıkça öğreneceksiniz.


web site tasarımı sosyal medya sitesi

0 yorum:

Yorum Gönder

Facebook Sayfamızı Beğenin